EEN VRAAG?
CONTACTEER ONS»
Blog_Header_2

6 tips voor een inspirerende werkplek

Een inspirerende werkplek zorgt voor geïnspireerde prestaties. Een aangename werkomgeving, kleine attenties en een toffe sfeer geven inzet en betrokkenheid een boost!

 1. Begroet mekaar bij het begin en einde van de werkdag
  Goedemorgen! Fijne werkdag nog! Tot morgen! Een simpele gewoonte die niets kost. Mekaar ’s morgens een hand geven of een zoen zelfs. Overdreven? Beter binnenkomen zonder iets te zeggen en zo gauw mogelijk in je hoekje kruipen? Test eens uit wat bij jullie werkt en ga na hoe dit voelt en welk effect dit heeft.
 2. Creëer een aangename lunchruimte en eet daar zelf ook
  De middagpauze is het uitgelezen moment om in een ontspannen sfeer bij te praten. Grijp deze kans als zaakvoerder om deel te nemen aan de gesprekken. Zo weet je vanzelf wat er leeft bij je mensen en kan je informeel bijdragen aan een goede sfeer.
 3. Maak een punt van orde en netheid
  Een opgeruimde, propere werkplek zorgt voor een helder hoofd en verkleint de kans op fouten. De fysieke en mentale gezondheid van je medewerkers varen en wel bij. Hygiënisch en degelijk sanitair zullen zowel medewerkers als klanten weten te waarderen.
 4. Schenk lekkere koffie
  Zeg me welke koffie je serveert en ik vertel je wat voor een bedrijf je bent… In vrijwel elk bedrijf krijgen medewerkers koffie (en thee) aangeboden. Laat dit voordeel geen bron van ergernis zijn, maar één van de redenen waarom mensen met plezier naar het werk komen. Maak op dit punt geen onderscheid tussen arbeiders en bedienden.
 5. Verras je medewerkers
  Trakteer met ijsjes op een warme dag. Organiseer een winterbarbecue. Geef een drink bij het begin van de collectieve vakantie. Stuur een kaartje bij verjaardagen of andere privé-gebeurtenissen. Wees inventief en creatief en kom geregeld met een nieuwe verrassing aanzetten.
 6. Promoot humor
  Ga voor een losse, plezante sfeer. Stimuleer humor tijdens het werk. Plezier maken en werken gaan perfect samen, meer nog, wie zich amuseert, levert beter werk af.